Skip to content

Ideja o zdravijim grickalicama

U vrijeme kad je moje prvo dijete počelo jesti krutu hranu i kad sam bila u potrazi za grickalicama koje neće biti pune praznih kalorija i bogate nutritivno siromašnim sastojcima, rodila se i ideja kako bih sama mogla osmisliti zdravije grickalice.

Nutricionist sam, volim izmišljati recepte, to me veseli, a volim i misliti kako znam što radim. U to su vrijeme postojale predrasude kako je zdrava hrana neukusna i bljutava, pa mi je jedna od glavnih vodilja bilo i to kako te moje grickalice moraju, ali baš moraju, biti i jako ukusne. Toliko ukusne da će se i djeci svidjeti. Osim toga, ionako dosta vremena provodim u kuhinji i u tome prilično uživam.

Profesionalno sam bila pred zidom – nisam radila u struci, okruženje je bilo prilično toksično te sam smatrala kako ne mogu napredovati. Izlaz sam vidjela u pokretanju vlastitog posla i bavljenju nečim što zaista volim. Prošlo je nekoliko godina i smatram kako nisam pogriješila, naprotiv…

Inspiracija za Nutri Kulti zdravije grickalice

Inspiracija za nastanak Nutri Kulti grickalica je tako bio Borna, a od svih on danas najviše voli „zelene“ i „narančaste“ frulice te Lukavce. Da se razumijemo, nisam ja neki nutri-nacist i moja obitelj jede zapravo svu hranu, tu i tamo zalutamo i u lance brze prehrane, ali se trudimo uglavnom jesti raznovrsno i kvalitetno. Kada sam ostala trudna s Emom, razmišljala sam o tome što će grickati kada joj krenu rasti zubići i tako su nastale Frulice za zubiće.

Zašto sve ovo pišem – e pa zato da znate kako su Nutri Kulti grickalice ono što bih ja kao majka, koja je igrom slučaja i nutricionist, htjela da moja djeca jedu između obroka, uz crtić, kao desert. Ma, mogu biti i cjelovit obrok. Uz fini umak, salatu, čak i sami.

Kombiniramo kvalitetne sastojke, u najboljim omjerima te ih začinimo s puno predanosti i ljubavi. Tako nastaju Nutri Kulti grickalice – recepti su osmišljeni stručno, a izrađujemo ih ručno. Počela sam sama u kuhinji, moj tim s vremenom raste. Krenuli smo s 3 grickalice, a sada iza sebe imamo 10 prokušanih recepata. I nastavljamo rasti. Nastavljamo osmišljavati nove recepte i nove grickalice.

 

Početak proizvodnje zdravijih grickalica

Na početku sam imala određena vlastita financijska sredstva za ulaganje u pokretanje vlastitog posla (čitaj: ušteđevinu). Uz to sam dobila i sredstva HZZ-a za poticanje samozapošljavanja. Kada bi se sve to stavilo na hrpu, nije bilo dovoljno za opremanje vlastite profesionalne kuhinje.

Zbog toga sam se odlučila priključiti zajednici zvanoj Cookhub. Cookhub je koncept dijeljenja profesionalno opremljene kuhinje  među entuzijastima početnicima koji uglavnom imaju odličnu ideju i ograničen kapital. U Cookhub kuhinji smo i danas, a uz nas je tu još nekoliko dragih co-kuhača.

U međuvremenu se dogodilo još i to da je osnivačica Cookhuba odlučila krenuti u neke druge poslovne izazove i ja sam preuzela Cookhub, kao dodatnu djelatnost uz proizvodnju Nutri Kulti grickalica

Ako imate dobru ideju, ne možete ili ne želite za početak puno ulagati, slobodno nam se javite i pridružite.

PROIZVODI