Skip to content
heljda

Heljdini trokuti – proizvod studenoga

Zahladilo je, počelo je zimsko računanje vremena, zima nam kuca na vrata i pravo je vrijeme za Heljdine trokute, naše trokutiće od heljdinog brašna. Heljda je prava zimska namirnica, jer daje energiju i zagrijava tijelo. Prirodno ne sadrži gluten te je pogodna za konzumaciju i onima koji imaju problema s glutenom. Heljda ima zavidan udio antioksidansa, puno veći od onoga kod uobičajenih žitarica poput zobi ili pšenice. Bogata je i vlaknima i ima nizak do srednji glikemijski indeks, što znači da ima umjeren utjecaj na razinu šećera u krvi nakon konzumacije.

Neki tvrde da još i jača organizam, pomlađuje krvne žile, otklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, a utječe pozitivno utječe na pamćenje i koncentraciju te snižava tlak.

Heljdu smo u našim trokutima obogatili još i bademima te ružmarinom, šarenim paprom, smeđim lanom i kokosovim uljem. Ružmarin je mediteranska biljka bogata antioksidansima, a sami njen miris pomaže u snižavanju razine stresa u tijelu. Bademi su jedan od naših najdražih sastojaka i što reći još o njima, a da se ne ponavljamo. Jednostavno volimo bademe, njihov okus i nutritivni značaj, a ubacimo ih bar šaku u svako pakiranje Heljdinih trokuta.

Sve ovo znači da su Heljdini trokuti prava rapsodija finih okusa i nutritivno uravnotežena gricka idealna za grickanje uz film ili kao međuobrok na poslu, u školi ili na faksu. Ovaj mjesec slavimo Heljdine trokute i cijeli mjesec ih možete kupovati po posebnoj sniženoj cijeni od 23,25 kn.