Skip to content
Granola Nutola

Granola Nutola bez žitarica – proizvod mjeseca listopada!

Granola koju smo napravili je malo neobična – naša Nutola ne sadrži žitarice. Puna je orašastih plodova, a za ekstra fini okus i hrskavost smo dodali đumbir, cimet, narančin sok i kokosov čips.

Upravo zbog orašastih plodova, naša je granola bogata proteinima i vlaknima, što doprinosi tome da se osjećate sito.  Hrana bogata vlaknima čini da se duže osjećate sitima, što može pomoći u kontroli teka.

Osim što čini da se duže osjećamo siti, naša granola sadržava sastojke koji pomažu u održavanju razine krvnog tlaka i smanjuju loš kolesterol. Sušeno voće, orašidi i sjemenke mogu pomoći u kontroliranju razine šećera u krvi, pogotovo kod ljudi koji su pretili. Sastojci u našoj granoli pomažu održati zdravim probavni sustav, povećavajući razinu dobrih bakterija u njemu. Kokos je dobar izvor protuupalnih antioksidansa poput galne kiseline, kvercetina, selena i vitamina E.

Kao i u svemu, stvar je mjere. Za jedan obrok preporučujemo koristiti 2 jušne žlice granole. To je otprilike 40 g granole, koja ima cca 245 kalorija. Iako ne sadržava dodane rafinirane šećere, malo smo ju zasladili agavinim sirupom.

Nutolu tijekom cijelog listopada možete kupiti po posebnoj, sniženoj cijeni u našem webshopu.